U sklopu Centra znanja biciklizma na 11. Smotri izviđača Hrvatske sudionici će sudjelovati na radionicama osnovnih popravaka bicikala i na biciklističkim izletima te usavršavati vještinu vožnje i prometnih pravila. Kako bismo to uspješno odradili, potrebna nam je pomoć volontera i građana.

Uključiti se možete na neki od sljedećih načina:

  1. donacija starijih bicikala,
  2. posudba bicikala koji su u solidnom stanju,
  3. volontiranje u provedbi radionica i izleta na 11. Smotri izviđača Hrvatske,
  4. volontiranje u sklopu popravaka doniranih i posuđenih bicikala,
  5. posudbom alata za popravak bicikla.

Donacija starijih bicikala

Do termina Smotre prikupljat ćemo donacije starijih bicikala koje će naši volonteri i partneri popraviti. Te bicikle ćemo koristiti na Smotri za vožnju po poligonima i na izletima. Nakon Smotre će biti donirani potrebitima. Nakon što se prijavite za donaciju, javit će Vam se naši volonteri za dogovor o preuzimanju bicikla. Bicikle ćemo preuzimati tijekom duljeg perioda te određenim ritmom kako će se odvijati popravci. Za prijavu donacije potrebno je ispuniti formular na poveznici:

https://sih1952.typeform.com/to/yb4Q1p9I

Posudba bicikala

Ukoliko posjedujete bicikl kojeg rijetko vozite ili ga ne koristite tijekom okvirnog termina Smotre, možete ga posuditi na korištenje, a zauzvrat ćemo ga osvježiti malim popravkom redovnog održavanja. Pri preuzimanju, bicikl će se opsežno foto-dokumentirati i potpisat će se ugovor koji regulira uvjete posudbe i vraćanja te ne nadoknadu eventualne štete. Preuzimanje bicikla od strane Saveza će biti tijekom lipnja i srpnja, kako bi se servisirali prije Smotre, a točan termin će biti u dogovoru s Vama. Termin vraćanja bicikla može biti najranije 8. kolovoza, nakon završetka Smotre. Za prijavu posudbe bicikla potrebno je ispuniti formular na poveznici:

https://sih1952.typeform.com/to/yb4Q1p9I

Volontiranje u provedbi radionica i izleta

Tijekom samog održavanje Smotre od 25. srpnja do 4. kolovoza potrebni su volonteri za izravan rad sa sudionicima na radionicama osnovnih popravaka bicikala. Volonteri bi trebali doći u Lovinac do subote 23. 7. te ostati do nedjelje 7. 8. kako bi pomogli u pripremi i spremanju lokacije, materijala i radionica te završnim popravcima bicikala. Volonterima su pokriveni svi troškovi prijevoza, prehrane i smještaja. Smještaj je osiguran u šatorima i krevetima koje osigurava Savez izviđača Hrvatske. Za volontiranje se možete prijaviti ispunjavanjem obrasca na poveznici: https://sih1952.typeform.com/to/fI7HdSvR

Volontiranje u sklopu popravaka bicikala

Prikupljene bicikle potrebno je popraviti i osposobiti za korištenje. Svaka pomoć je dobrodošla te se možete uključiti na jedan od sljedećih načina:

  • obvezati se na minimalno 8 uzastopnih utoraka u terminu od 17h do 20h u kojima bi se kroz intenzivan rad volonteri obučili za popravak starih bicikala te popravili dobar dio doniranih bicikala,
  • uključiti se u popravak i pripremu bicikala u određenom terminu i intenzitetu,
  • samostalno popraviti određen broj bicikala.

Za bilo koji od načina sudjelovanja možete se prijaviti putem poveznice:

https://sih1952.typeform.com/to/fI7HdSvR

Za sva ostala pitanja, informacije i prijedloge slobodno nas kontaktirajte na marko.kovacevic@scouts.hr

Marko Kovačević, načelnik za program 11. Smotre