U sklopu opće pripreme 11. Smotre izviđača Hrvatske provodi se aktivnost Istraživačke radne akcije.

Istraživačke radne akcije za cilj imaju pomoći u logističkoj pripremi lokacija koje prema planu koristimo tijekom 11. Smotre izviđača Hrvatske. Osim navedenog, aktivnosti za cilj također imaju i upoznavanje te povezivanje istraživača iz više izviđačkih udruga iz udaljenih dijelova Hrvatske.

Aktivnosti su primarno namijenjene izviđačima-istraživačima i planinkama-istraživačicama, učenicima srednjih škola.

Prva aktivnost Istraživačke radne akcije održana je tijekom vikenda od 29. travnja do 1. svibnja 2022. u Lovincu.

Osim navedene aktivnosti, tijekom istog vikenda održan je i sastanak volontera Tima za komunikaciju i medije 11. Smotre.

Na aktivnosti su sudjelovali istraživači iz četiri različite udruge Saveza izviđača Hrvatske, njihovi voditelji i punoljetne pratnje te volonteri 11. Smotre izviđača Hrvatske, ukupno 36 sudionika.

Tijekom vikenda odrađen je niz različitih zadataka na terenu (čišćenje puteva od raslinja, krčenje novih i uređenje postojećih pješačkih staza i puteva, uređenje terena Saveza izviđača Hrvatske itd.).

Ostatak vremena na lokaciji, tijekom odmora nakon obroka istraživači su provodili prema svom planu i dogovorenom programu.

Radni vikend je prošao odlično te vrlo uspješno.

Idući termini za aktivnost Istraživačke radne akcije su od 27. do 30. svibnja (produženi vikend) te od 3. do 5. lipnja 2022.

Prijavite se i budite i vi dio pripremnih aktivnosti za 11. Smotru izviđača Hrvatske!

Prijavnica za Istraživačke radne akcije: https://sih1952.typeform.com/to/d2bA0kjT

Tik Tok video od vikenda:

Do idućeg zajedničkog druženja u Lovincu, uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!