LOVINAC

11. Smotra izviđača Hrvatske održava se u Općini Lovinac, na samom jugu Ličko-senjske županije, u gorskom srcu Hrvatske.

Lovinački kraj smješten je na južnom rubu Ličkog polja, i proteže se od brda Zir na sjeveru, Ličkog sredogorja s istočne strane, pa sve do najviših vrhova Velebita koji krase zapadni i južni rub kraja.

Većina aktivnosti, ceremonija, kao i smještaj sudionika odvijaju se u mjestima Lovinac i Sv. Rok, ali će naši sudionici imati prilike upoznati cijeli kraj, što uključuje i niz drugih lokaliteta prirodne i kulturno-povijesne baštine Lijepe Naše.

U našoj okolini nalaze se Nacionalni park „Plitvička jezera“, kao i Nacionalni park „Paklenica“, Park prirode „Velebit“, Cerovačke pećine, kanjon rijeke Zrmanje te nepregledno Ličko polje nad kojim se uzdiže najimpozantniji planinski masiv u Hrvatskoj – Velebit!

Upravo smo zbog predivnog ličkog krajolika i nepreglednih mogućnosti odlučili program 11. Smotre izviđača Hrvatske posvetiti stjecanju i jačanju ključnih znanja i vještina koje svaki izviđač treba znati!

Više o mjestu održavanja 11. Smotre možete pročitati na:

IZLETI

Želite li vrijeme tijekom ili poslije Smotre ispuniti izletima i omogućiti svojim članovima različite dodatne sadržaje?

U okolici Lovinca mnogo je zanimljivih mjesta…

Moguće je kombinirati više lokacija u jednom izletu. Dodatne lokacije za izlete ćemo objavljivati kroz iduće biltene.