11. Smotra izviđača Hrvatske, najveće ovogodišnje okupljanje djece i mladih, s preko dvije tisuće sudionika iz Hrvatske i svijeta, jutros je svečano otvorena u centru Lovinca.

Pedeset izviđačkih udruga iz svih krajeva Hrvatske sudjeluje na Smotri zajedno s izviđačkim gostima iz Ukrajine, Francuske, Izraela, Bugarske, Nizozemske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Prisutne je prvo pozdravio Siniša Ivanković, dopredsjednik Saveza izviđača Hrvatske koji je zahvalio svima koji su prepoznali važnost i veličinu ovakve izviđačke organizacije. A presretan je i što ćemo zajedno omogućiti našim mladima stjecanje novih vještina za život.

Načelnik općine Lovinac, gospodin Ivan Miletić, ushićen je što je Lovinac već sinoć bio kao jedan mali gradić, živahan, pun radosti, prepun mladosti. Naglasio je koliko mu je zbog tog puno srce.

Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite sa suradnicima je obišao Smotru i održao pozdravni govor prisutnima, najavljujući i veliku vježbu Državne intervencijske postrojbe cviline zaštite koja će se u petak održati na Festivalu vještina za život.

Ličko-senjska županija ponosni je pokrovitelj i jedan od suorganizatora 11. Smotre pa je okupljene pozdravio i Ličko-senjski župan, gospodin Ernest Petry.

Ante Bačić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Jandrokovića, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske izviđačke parlamentarne unije, saborskog pododbora Odbora za obitelj, mlade i sport, pozdravio je sve okupljene na samom kraju otvaranja. Od srca je čestitao Savezu izviđača Hrvatske što je svojom kampanjom Vještine za život još jednom dva, tri koraka ispred države, Europe i svijeta.

Zajedno sa starješinom Smotre, Bojkom Kukićem, svečano je nakon toga otvorio Smotru.

Više fotografija u ALBUMU na Flickr profilu Saveza izviđača Hrvatske.